Poniedziałek

Śniadanie

Płatki śniadaniowe (EKO) z mlekiem krowim/roślinnym, herbata z cytryną

Zupa

Zupa marchwiowo – jaglana

II danie

Gulasz z mięsa z indyka, makaron, kalafior gotowany z masełkiem

Wtorek

Śniadanie

Paróweczki, chleb żytni, masło, żółty ser, mix świeżych warzyw, herbata owocowa

Zupa

Zupa grysikowa z warzywami

II danie

Ryba (dorsz) w cieście kukurydzianym , puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapust

Środa

Śniadanie

Chałka z masłem i dżemem kakao na mleku krowim/roślinnym

Zupa

Zupa pomidorowa z ryżem

II danie

Nuggetsy z kurczaka z pieca w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, marchewka

Czwartek

Śniadanie

Ryżowy pudding waniliowy, herbata zielona

Zupa

Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym

II danie

Kotlet mielony z szynki, ziemniaki, mizeria

Piątek

Śniadanie

Jajecznica, chleb żytni, żółty ser, ogórek kiszony, napar z czystka

Zupa

Zupa barszcz czerwony z zieloną fasolką

II danie

Pierogi ruskie / Ryż z jabłkiem i cynamonem

Możliwości dostosowania diety do indywidualnych wymagań i potrzeb żywieniowych